8 Kasım 2009 Pazar

2009 model İstanbul Kitap Fuarı macerası - Kitapların yakıldığı yerde sonunda insanları da yakarlar

Bu seneki kitap fuarı maceramız sabah 11'e 20 kala Bebekde başladı dostlar. Bebek'den Beşiktaşa, oradan Zincirlikuyuya gelip metrobüse bindik. Son durak Avcılarda TÜYAPa giden otobüse atladık.Yaklaşık 2 saatte kitap fuarına ulaştık. Yahu kaç yıl oldu, her sene de aynı şeyi söylüyorum ama kente bu kadar uzak bir yerde fuar olur mu?? Yuh 2 saatte gittik, 2 saat orada geçirdik, 2 saat döndük... belim koptu ayaklarım ağrıdı, inleye inleye oturuyorum şimdi:)))





Bu sene fuar birazcık daha rahattı, bir de kitaplarda gerçekten indirim yapıldığını hissettim. Yani gittiğime çok memnunum. Hangi kitapları alamadın derseniz, Thrawn Üçlemesini ve Klon Savaşları çizgi romanlarını bulamadım. Önceden alayım diye düşünüp almadığım kitaplar ise, Açlık Oyunları ve Mezarlık Kitabı. Bir de Oğlak Yayınları artık Amelia Peabody serisini basmıyor, bu Mısır polisiyelerine bayılmış idim o yüzden üzüldüm seriye devam etmemelerine.

İşte aldığım kitaplar:

Okuldaki Sır 1 - 2 : Orijinal adı The Dreaming olan bir manga serisinin ilk iki kitabı. Meraktan aldım. Halbuki daha Maison Ikkoku'yu bitirmemiş idim.

Abdülmecit : Hıfzı Topuz'dan yeni bir tarihi roman

Bizans Altınları : Bu kitabın yazarı David Gibbins bir arkeolog imiş, kitabın kahramanı Jack Howard da Indiana Jones tadında bir arkadaş imiş.Amazon'da okuduğum yorumlara göre aksiyonu az, laf salatası bol kitaplar yazıyormuş bu David Gibbins, denemek için aldım. Bana bak David akıllı ol, İndy tadında zevkli maceralar yaz bize kuşum!

Zaman Yolcusunun Karısı : Adamın genetik bir bozukluğu var ve zamanda ileri gidip geliyor, bu arada olan arkada kalan karısına oluyor sanırım... Emrah kooş ... gibi bir durum mu var yoksa???

Napolyon'un Piramitleri : Napolyonun Mısır seferinde geçen bir macera, ayrıca olayın içinde esrarlı bir madalyon ve piramitler olduğuna göre almaya karar vermiştim.

Ay Hırsızı : Sunay Akın'ın şaşırtıcı bilgilerle dolu kitaplarından hiç okumamıştım, denemek için aldım.

Ölümcül : Michael Palmer diye bir adamın tıbbi gerilim romanı, bu yazarı tanımak için aldım.

Yirmiler Kızı : Meşhur Sophie Kinsella'nın bir romanı. Herkes pek methediyor, öyle eğlenceli böyle komik diye, eh kafam dağılır diye aldım. Dönüş yolunda göz atarken dikkatimi çekti, kitap şimdiki zaman ile yazılmış, telefonu açıyorum annem beni azarlıyor gibi. Ana! Di'li geçmişte roman yazmanın modası geçti mi bee??

Kitabın Kulları : Kadim bir elyazması, üzerinde bulunan semboller ve macera. Radikal kitap ekinde tanıtımını okuduğumdan beri almak istiyordum bu kitabı

veee son olarak Anne Rice'dan Vampirle Görüşme ve Vampir Lestat :))) Vampir kitabı okuyacaksam en iyisini okuyayım dedim dostlar:))))

Bir de unutmadan, fuarda en hoşuma giden şey, Artemis Yayınlarının verdiği bez torba oldu, harikaydı doğrusu, kitapları içine attım, torbamı koluma taktım, rahat rahat fuarı dolaştım. Teşekkürler Artemis!

8 yorum:

  1. Tüh, neden salonlardan birinde çarpışmadık ki ?

    YanıtlaSil
  2. aaaa sen de mi gittin?
    neler aldın cicoş?

    YanıtlaSil
  3. wow süper. tüyap konusunu ben şu şekilde hallediyorum:her sene önceden kararlaştırdığım 1-2 yayınevine gidip toplu alıyorum. mesela bu sene 35 kitap aldımsa bunun 25 tanesi Kastaş yayınlarının belgeselleri idi, hatta seneye nereye gideceğim şimdiden belli kafamda. böylece hem o deli kalabalıktan kurtuluyorum (gerçi galiba bu yıl katılım düşüktü)hem de o devasa hangar misali fuar alanında başım döne döne dolaşmaktan.zaten bence de avustralyayla aynı mesafede olması ayrı bi dert, odakulede ne güzeldi gidip dönmek, şimdi ayırdığın zamanın yarısı yorgun argın yollarda geçiyor. bi de pazar kalabalık olur diye aklımca akıllılık yapıp ilk cts gittim ve kıçıma kadar ıslandım. klon savaşları çizgiromanları post patlaması sırasında korhana telefonunu verdiğim çizgiromancıda mevcut istersen kargo ile de gönderebilirler 4-5lira kargo ek masrafın olur ama piyasadan %20 daha ucuza sattıkları için totalde daha mantıklı. ben de bu sene tübitakın bilim tarihi kitabını kaçırdım ve piyasada da kalmamış:(( bu arada mezarlık kitabının konusunu bir arkadaşımdan dinlemiş ve bayılmıştım, coraline diye çok beğendiğim bi korku animasyonu izlemiştim, onun yazarınınmış zaten(gaimandı galiba di mi?).bi faydası da Türk Tarih Kurumu veya Başbakanlık Atatürk Araştırmaları yayınları gibi kamusal fiyatlandırılan kitaplar orda bi defa daha %50 ucuzlayınca 4 lira gibi sudan ucuz oluyor.

    Bu yıl fuarda benim en çok hoşuma giden stand rahmi koç müzesinin sergilediği eski gıcır gıcır ford ve tek kişilik messerchmidt araba idi(sadece savaş uçağı üretti sanırdım). Bi de tam onun yanında inanılmaz bir "teneke oyuncaklar" koleksiyonu vardı ki bazılarını kendi çocukluğumdan hatırladım. bu kadar temizini nasıl bulmuşlar nasıl toplamışlar hayret doğrusu

    YanıtlaSil
  4. Yaa Odakuledeyken fuardan çıkıp Çiçak Pasajına bira içmeye giderdin, çok şahane olurdu. Mezarlık Kitabını alacaktım da, babam müdahale etti, çocuk kitapları bölümünde satılıyordu kitap çünkü:)) Klon Savaşları ile beraber Thrawn Üçlemesini idefix'den alacağım,%25 indirim olduğu yazıyor, artık ne kadar doğru bilemem. Ama önümüzdeki ay, bu ayın kredi kartına geçmesin diyorum. Aslında Klonları Akmerkez'deki Remzi kitabevinde , Thrawn üçlemesini de Beşiktaş Kabalcı'da görmüştüm ama pahalı diye almamıştım. İndirime ihtiyacım var:))) Tübitakın kitapları harikadır, favorim Pi Coşkusu. :)))

    Eee ben Rahmi Koç müzesinin standını görmedim:(((( En sevdiğim müze halbusem. Tüüh.

    YanıtlaSil
  5. Benim favori Tübitak kitabımsa Tüfek Çelik ve Mikrop. Okumuşundur kesin ama şayet okumadınsa mutlaka okumalısın. Hep merak etmişimdir amerika keşfedildiğinde ispanyollar neden kendileri gibi değil de neredeyse sümerlerle aynı düzeyde bir teknoloji ve medeniyetle karşılaştı diye. Ya da taş devri 500bin yıl sürmüşken nasıl son 8bin yılda bugüne sıçradık diye...

    İşte bu kitapta insanların nasıl mağaradan uzaya çıkan noktaya geldiğini, 5 kıtaya nasıl yayıldığını, neden aynı anda bazılarının güneyamerikada 4000 yıl avustralyada 40bin yıl gerideyken, eskidünyanın onlara göre binlerce yıl fark attığını mükemmelen teori şeklinde anlatıyor.
    tabi tüm diğer tübitak kitapları gibi sadece gazete fiyatına

    YanıtlaSil
  6. Mehmet okumadım onu, ama okuyabilir miyim acaba, çok mu bilimsel?

    YanıtlaSil
  7. Sunay Akin'dan universite 3. siniftayken 1 donem ders almistim Yaraticiligin Binbir Turu ;) Sasirtici bilgileri insani cok sasirtan bir insan kendisi ;) Belli etmeyen asabilerden gibi gelmisti bana ama gunahini almiyim yine de! Agzimin suyu aka aka baktim bu post-a Aslicigim yalan yok :( Zira buraya getirdigim tum Turkce kitaplar bitti :( Kitapsizim!!

    YanıtlaSil
  8. o kadar bilimsel olmamalı valla ben bi çırpıda okuduğuma göre . hatta oldukça sürükleyici bi havada gelmişti bana amma illa da sıkıcı isedvd olarak daha compact bi anlatımı da var. ama ben onu izlediğimde kitaba göre çok özet buldum.o da galiba tükenmiş piyasada, almak ister de bulamazsan benimkini gönderirim hatta.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.