10 Kasım 2009 Salı

Benim hala umudum var

9'u 5 geçe yerlerimizden kalktık ve 1 dakika boyunca sadece onu düşündük. Pencereden sokağı görüyorduk. İnsanlar yürümeye , koşmaya devam ediyorlardı, ama bazıları durdu ve bu 1 dakikada bize katıldı. Arabalar durdu, bazı sürücüler araçlarından çıkıp ayakta durdular. Kornalar çalındı. O zaman bizim için hala umut varolduğunu düşündüm.

Bize herşeyimizi veren Atamıza yılda sadece 1 dakika mı?

Bizim sevgimiz ve özlemimiz hiç geçmeyecek, 1 dakika değil, 1 ömür.

9 yorum:

  1. Kurban olurum onun o masmavi gözlerine :((((

    Hersene anıcaz hem de sadece 10 kasımlarda değil her gün her saat. İsteyen "yas olmasın" desin. Ben yastayım ulan!

    YanıtlaSil
  2. We need to hear both sides of the story...

    http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/akoz/2009/11/12/vampirlere_laf_anlatilabilir_mi

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle neden ingilizce yazdığınızı anlayamadım? Örnek verdiğiniz ve "hikayenin diğer tarafı" olarak adlandırdığınız yazarın bağlı bulunduğu grubun amerikan sermayesi olması dolayısıylamı? Eğer hikayenin diğer taraflarını öğrenmek istiyorsanız adam gibi kitap okuyun kimin köpeği olduğu belli olmayan köşe yazarı sıfatlı itleri değil!

    Örnek ne isyanlar mı? Elbette olacaklar çünkü sonuçta bağlı bulunduğu dogmatik cahil bölgeden sıyrılmak isteyen bunu da çeşitli reformlar ve batıya dönerek başarmaya çalışan taptaze bir devlet var. Hem de 600 yıllık bitmiş bir sömürgenin küllerinden. Osmanlıyı canlı tutmak isteyen sadece emperyalist devletler tarafından karnı doyurulan bir avuç saray soytarısı. Amma velakin nihai olarak cahil bir toplumun kafasına girmekte kolay. (şimdi bile cahil geçinmeyeninin ne şekilde girildiği siz gibi örnekte olduğu üzere)Bir millet sadece oturduğu toprakları yoketmeye çalışıyorsa,yaşadığı yere tek ağaç bile dikmiyorsa,istisnasız devletin sıfatına bakmadan (osmanlı,türk,ırak) sadece yaşam amacı o devlet ve dolayısıyla kendi ile kavga etmekse, kusura bakmayın ama Ata'mın bir kez daha ellerine sağlık. Kendi kendime hep tekrarladığım bişi var gene tekrarlıyayım. "birileri kıçını da yırtsa kimsenin gücü onu içimizden söküp almaya yetmez"

    YanıtlaSil
  4. http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2009/11/14/fil_tarifi

    YanıtlaSil
  5. Yazık belli ki kendi fikirleriniz ve düşünceleriniz yok :))

    Bu kişinin de bahsettiği devrin sadece yeni bir cumhuriyet olduğunu ve yaşamın herkes için zor olduğunu anlatmama gerek varmı? Bahsettiği kesim osmanlıda da sarayda yaşamıyodu. Kaldı ki amacınız sadece mesnetsiz karalama olmasa size çok mantıklı bir soru sorardım. Mesela ingiliz sömürgesinden kurtulan ülkelerin neden açlık ve sefalet içinde yaşadığını? Beğenmediğiniz adam bizi bundan kurtarmıştır. Bugün büyük bir nankörlük ve maşalıkla ona hakaret edebiliyorsanız bu bile onun devrimleri,mirası ve bıraktığı demokrasi sayesindedir.

    Tekrar ediyorum. Amerikan köpeği yazarları çok sevmenize istinaden; onların maaşlarını veren ve tahminimce hayranı olduğunuz ülke olan Amerika'nın tarihini de inceleyin biraz. Bahsettiğiniz dikta yönetimi ve burjuvajinin kralı nerdeymiş öğrenirsiniz belki:)

    Son olarak taşıdığınız ideolojiler, cehalet ve yobaz beyinler ülkenin sokaklarını ve geleceğini yeterince kirletiyor. Hiç olmazsa bırakında kurtarıcımıza, Ata'mıza duyduğumuz sevgiyi,özlemi dile getirdiğimiz yerler temiz kalsın.

    YanıtlaSil
  6. http://www.imdb.com/title/tt0042876

    YanıtlaSil
  7. http://www.imdb.com/title/tt0808417/

    YanıtlaSil
  8. http://video.google.com/videoplay?docid=-7893147585919394185

    YanıtlaSil
  9. Bu vesileyle Sabiha Gökçen'i de saygı,sevgi ve özlemle anıyorum.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.