10 Ocak 2011 Pazartesi

Bu akşam Ezel de yokmuş zaten

Öf ya, neden böyle oluyor? Halbuki hava şahane, Ocak ayının ikinci haftasına günlük güneşlik başladık, mor eteğimi üşümeden giyebildim yani. Fazla keyfim kaçmadan eve gidebilirsem şöyle ayaklarımı uzatıp defteri kalemi alıp Ezel izleyebilirdim amma yokmuş bu akşam yeni bölüm.

Pazar günüm Kürk Mantolu Madonna ile geçti , bi sıkıldım, bi darlandım, zaten 160 sayfa kitap, bitmek bilmedi, madonna taa 55. sayfada ortaya çıktı, sonra ben uyudum uyandım, baktım hala bitmemiş, kendimi sıkıp okudum, bitirdim:))

Allahtan akşam Behzat Ç. vardı da çok eğlendim. Artık resmen gülüp coşayım diye izliyorum Behzat Ç.'yi, o Harun'un tepkileri yorumları beni bitiriyor. Amirim de çok güzel oynuyor zaten, bakışları, kızgınlıklarının altında ekibini kollaması, Şule'ye tavırları şahane.


Dün akşamki cinayet mevzusu umrumda bile değil de, (spoiler var aga), bu Hayalet'in aşık olduğu kadının kocası ortalarda yoktu ya, kadın öldürmüş, arka bahçeye gömmüş meğersem kocayı ahahahaah. Hayalet, Harun, Akbaba da ceseti çıkartıp kimsesizler mezarlığına gömmeye karar verdiler.
Harun'un tepkisi :  ne güzel polis vatandaş elele ne güzel ya, siz öldürün, biz saklarız.
Sonra bunlar gittiler kazma kürek hafriyata, Harun : sen affet yaleppim töğbe estağfurullah, ben yine yuvarlandım yerde:))) Kazıp çıkarttılar, ceset kokmuş, bunlar kusuyor, öğürüyor, o koku bizim eve kadar geldi, fena olduk valla. Alıp arabanın bagajına sakladılar tam o esnada bunların ne halt yediğini merak eden Behzat amirim çıktı arabadan HAAHAHAHAH İşte Harun burada yine şahaneydi  : ananı bacını s**eyim, ananı bacını, abi, amirim sen napıyon? abi bak herşeyi anlatayım bak, allahııım. Ama büyük harflerle ve çok hızlı düşünün bunları, oyunculuk kusursuz, Harun'un sonraki saçmalamaları filan harikaydı. Yarıldım resmen lan!!! Behzat bunları bi güzel fırçaladı, hepiniz mal mısınız dedi, Harun perperişan anlatmaya çalışıyor : Bu mal aşık oldu, bu mal da kokladı buldu... Behzat'ın cevabı: Bu mal da kazıp çıkarttı. AHAHAHAH. Derken Behzat amirim de mallara katıldı, götürüp gömdüler adamı, Hayalet : Bi elham melham okusak mı napsak?. Tövbeler olsun bunlar yanyana dizilip dua da okudular :))) O esnada Akbaba "ben bilmem" diye kaçmıştı yanlarında, arkadan bi gazeteci çıkıp şakır şakır fotoğraflarını çekti bunların falan filan.

Valla Behzat yazmaya niyetim yoktu ama, o kadar hoşuma gitti ki, o kadar beğendim ki yazmadan duramadım bu ceset çıkartma sahnesini:)))

Sanki Akbaba yine bunları satmış gibi bi hava oluştu ama bence öyle değil. Ayrıca ceset hakikaten Feride'nin kocasına mı ait? Bilmiyoruz çünkü battaniyeye sarılıydı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Sonra, bu kafayla ortaçağ melodramı  Deniz Katedrali isimli romanı okuyamayacağıma kanaat getirerek, Tarihçi'ye başladım. Vayyy ne kadar insanı içine çeken, akıcı, heyecanlı bir romanmışsın sen Tarihçi. Ha bu bölümü de okuyayım, ha şu 10 sayfacık daha derken saat 1 oldu, sabah kalkamam diye üzülerek kitabı bırakıp yattım. Artık bu akşam Ezel yokmuştu madem, Tarihçi'ye gömülürüm ben de. Vlad Tepeş hala hayatta! Anneee!!!


Şimdi yarım saat geçse de öğle yemeğine çıksam. ne yiyeceğimi düşünüyordum: 4 köfte + 1 kase çorba mı? 1 tabak kurrru fasulya ile 4 kaşık pilav mı? Ya da bakalım ne pişirmişler bugün lokantada. Sonra güneş gözlüklerimi takıp Kurtuluş mahallesinde yürüyüş yapacağım. Şirkete dönerken de markete uğrayıp Activia yoğurduyla muz takvimini kurmak için gerekli malzemeleri alacağım. (Gerekli malzemeler : 5 adet muz)

Bu şirin ruh halimin sizlere de sirayet edeceği güzel bir gün dilerim dostlar. Hayret ben de şaştım, bugün hiç gamlı baykuşluğum yok üstümde tü tü tü maşallah:))

Bu haftanın planı : Eyyvah Eyvah 2'ye giderek anıra anıra gülüp eğlenmek.

xo xo

14 yorum:

  1. Ay evet ben de çok güldüm dün Behzat Ç.'ye. Zaten Ankara'da geçtiği ve daha önce kitaplarını okuduğum için hevesle oturmuştum başına başladığında, iyi gidiyor.
    Ay sizde de diyet var galiba, aynen bende, bıktım yeminle 2 aydır yağsız tatsız ot çöp yemekten. Ama ben 9 kiloya elveda ettim. devamını dilemekteyim.
    Şu Kurtuluş mahallesindeki yürüyüşe imrendim şahsen:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Leylak Dalı, ben kitaplardan dizi başlayınca haberdar olmuştum, sonra hemen alıp okudum, çok lezizdi kitaplar. Acaba o Red Kit hikayesini çekmeyecekler mi, çok merak ediyorum?
    ben de 7 aydır rejim yapıyorum, 13 kiloya veda ettim, artık istediğim gibi giyinebiliyorum çok mutluyum o yüzden:)) hatta yeni, güzel giysiler aldığım için bu ay iflas ettiğimi gördüm ve oldukça sarsıldım:)
    hava hem serince hem güneşli, tam yürüyüş havasıydı, yürüdüm geldim:)

    YanıtlaSil
  3. Kardeşimin eşi editör, Emrah Serbes arkadaşı. Duyduğum, ikinci kitabın sinema filmi yapılacağı, o nedenle sanırım onu dizide kullanmayacaklar. Gerçi susma sahnesi bir bölümde kullanıldı ama çabuk açtılar ağzını Behzat'ın:))
    Hep birlikte nice giden kilolara diyorum o zaman:))

    YanıtlaSil
  4. cık yazık parana eyvah eyvah a gitme başka bi film bul ona git ben gittim beğenmedim

    YanıtlaSil
  5. behzat ç. başka bak onu çok severim izlerim akşam o çakma mankenler içimi bayılttı o başka

    YanıtlaSil
  6. Leylak Dalı, ne güzel haber bu? Müthiş bi film olur Son hafriyat'tan. Of ki ne of, acaba Red Kit'i kim oynayacak?
    Evet kitapta tamamen susmuştu Behzat amirim, rakı da içmiyordu. Şimdi hem bülbül kesildi, hem rakısına da kavuştu afiyet bal şeker olsun Behzat amirime:)))

    Handan, acaba sen ilk filmi sevmiş miydin? onu sevip bunu mu sevmedin, neden nasıl böyle oldu? ayy eyvah eyvah valla arkadaşlarla plan program yaptık, gideceğiz kaçarı yok.

    Behzat canımız ama o mankenler, genel olarak her bölümdeki yan oyuncular çok fena, Flash Tv dizisine dönüyor resmen Behzat Ç. Herhalde bütün diziler İstanbul'da çekildiği için figürasyon bulamıyorlar Ankara'da diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. bende de kedi ruh hali mevcut bugün, yatıp yatıp yuvarlansam keşke bir yerlerde poooff :(

    YanıtlaSil
  8. judy ben ilk filmi böyle bir pzar sabahı kalvaltı hazırlayıp yaparken kıkır kıkır izledim geçti evdeydi salon-mutfak gibi geliyordum sıkılmadım devamlılık isteyen bir film değil zaten ancak 2 yi sinemada 55 kere ayağımı değiştirerek izleyince yanımdakini de az çok rahatsız ettim ay handan sıkıldı mı diye düşündü adamcağız

    sonuç, ben filme çok kendimi veremezsem sıkılıyorum sinemada millet cep telefonuyla oynuyor konuşuyor ha bir de komikl filme geldim güleceğim nihooohohohoho diyenler soğuttu beni ama bu kadar laftan sonra yien de film kötü yani
    iyi diyemeyeceğim

    YanıtlaSil
  9. ben de filme ve kitaba kendimi kaptırmak istiyorum, sinemada mesela yanımda oturan arkadaşlar habire benim üzerimden cips, çikolata, patlamış mısır alışverişi yapınca sinirleniyorum çok, valla yemediğim için değil, filme kaptırmış giderken beni filmden kopardıkları için sinirim.
    Bakalım bu hafta gideceğiz Eyyvah 2'ye , ilkinde emlakçıdaki kör taklidi sahnesi benim için doruk noktasıydı, ikincide bulabilecek miyiz böyle bir sahne meraktayım.

    YanıtlaSil
  10. akşam ezele takıldık biraz ,seyreyleceyecek daha iyi bişi olmadığı için ,aklımdan geçtin, yarın behzatı okurum judycanın blogunda dedim..çok hoşlanmıyorum ben o ve muadili dizilerden,bi de akşam biiipli ne çok sahne vardı öyle? battaniyeye sarılı ceset kısımlarında biraz böğğ oldum.neyse ki eyvaj eyvaha bu hafta ben de gideceğim ve senın yorumlarını merak buyurmaktayım..

    YanıtlaSil
  11. Behzat'ın bipli sahnelerine kurban, sansürsüz dvd'sini çıkartacaklarmış onu bekliyorum ahahaha:)))

    YanıtlaSil
  12. SELAM Aslı Amirem:)adetten olduğu üzere gene sona kalmışım :( bu yazıyı senden okumak güzel sürpriz oldu. en azından sonradan takip edebildiğim yegane dizidir behzat amirim.
    bir kurgu gerçeğe ne kadar yakınsa bana o kadar keyifli geliyor ve ben burda anlatılan her hikayeyi, her karakteri adeta gerçek hayatta olduğu gibi sahici buluyorum.
    ve aradaki ara detayların (aslında espri değil;durumun ultra komik olması) koparıyor beni (örneğin Behzat'ın plasebo/tsubasa olması).ayrıca harunun öküzlüğü,selimin salaklığı,hayaletin sakin ve sinirli oluşu ya da akbabanın tuhaf suratı kafi.ege aydan,erdal b varken diğer yamukları görmezden geliyorum sanırım.

    Benim asıl korkum bu dizinin polis
    teşkilatında yaşananları bu kadar aleni vermesi yüzünden her an yayından kaldırılabileceği fikri. Düşünsene komiser delirip katilin kafasına sıkıyor, bütün ekip onu kurtarmak için yalan ifade veriyor, üstleri başlarına yıkılmasın diye behzatı taş gibi müfettişin elinden alıyor. Başka bölümde karakolda ölen solcuyu araştırırken işkence odasını ve işkence aletlerini kapıyı kırarak buluyorlar.Veya cesedi saklayarak cinayeti aralarında örtbas ediyorlar.Bu yönden bakıldığında bu dizinin korunması gerektiğini düşünüyorum.Çıkıp birileri nasıl Kanuni şehvet düşkünü ve içki içiyor diye deliriyorsa birileri de çıkıp polis teşkilatını karalıyo diye şikayet edebilir. o zaman da her alanda olduğu gibi bunu da arka sokaklar tadında ailevi geyik bir diziye dönüştürseler ki bi b...(biiip) benzemez.

    YanıtlaSil
  13. Mehmet amirim, evet komedi dizisi değil kesinlikle ama en çok güldüren dizi nasıl oluyor bu? Ege Aydan'ı da ilk kez sempatik bulup sevdim Şevket Ç. rolüyle, düşün yani:))) ayı yogi harun, lahana mühendisi cevdet, hayalet, akbaba hastasıyım hepsinin:))) o cevdet yakında selim'den iyi polis olacak diye ümitle bekliyorum:)

    Sen görmedin mi o haberi, Ankara Emniyet Müdürü açıklama yapmış : O dizideki uygulamaların bizim mesleğimizle alakası yok. O uygulamaları yapan meslektaşımız olursa, ikinci gün meslekten ihraç edilir. Ne kullanılan o dil, o argo, ne sorgulama yöntemleri, ne de tahkikat yöntemleri bugün var. Bunları Türk polisi, yıllar önce terk etti. AHAHAHAHAHAAH BAK YAAA!!!

    neyse gerçekten, çok acayip giydiriyorlar, o müfettişli karakol basma bölümünü oturup izleseler kanuni'nin pipisini unutur bu diziyi topa tutarlardı. son bölümde de, 90'lardaki terörcülere, faili meçhullere selam çaktılar, anam her bölüm bomba patlıyor dizide, kimse farkında değil.

    YanıtlaSil
  14. ben de yerlere yatıyorum. sabah kızılayda protestocuları kovalıyo, akşam kendi oturduğu gecekonduyu yıkmaya gelen belediye ekiplerine protestocularla beraber en önde taş atıyo:)nası gülmiyim:)
    çünkü diyaloglara dikkat edersen bi tane normal adam yok ortada, herkes arıza. bu kadar ruh hastasının canlandırıldığı en ciddi dizi bile adamı güldürerek öldürür. al sana misal:

    Harun: Abi biz niye şimdi bu komünist herifin ölümü üzerinde bu kadar duruyoz ki?

    Behzat: Olum onun da bi anası, bir sevdiği, bir seveni, bir dostu vardı. İşte biz onlar için bulmalıyız onun failini.

    Harun (durur ve düşünür):
    Yanlış anlama abi ama ben sana bi şey sorucam... Abi, sende "gizli solculuk" olabilir mi???

    ***********

    türk polisi o yöntemleri terketti tabii aslı komserim. artık biber gazı atıp hamileleri copluyolar yeni yöntem olarak. hizbullah'ın işkencecilerini salıp yumurta atanı ezmek de ancak bizim ileri demokrasimizde görülür. sen burayı polis devleti mi sandın? sorgulama, itaat et bakayım.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.