19 Ocak 2011 Çarşamba

Ezel 2. Sezon 17. Bölüm : SAKLAMAK - GÖRMEK

Ne stresli bir hafta bu böyle. Bir işyerinde yapılmaması gereken herşeyi yaptım, patronun üstüne başına ağladım, başka biriyle kavga ettim, sesim yeri göğü inletti. Koleksiyonlarım yapılmadı cart curt. Ezel'den de tad alamadım haliyle, zaten artık "meğersem hepsi oyunmuşşş" mevzusu da sıktı, senaristler bizi heyecanlandıracak başka şeyler bulmalılar diye düşünüyorum.

Son bölümde yine 70'lerde yürüyen Ramiz ve Kenan'ın hikayesi çok dokunaklıydı. Sanırım yakındır artık, Karagözlüm Gazinosu'nda yaşanan o vurulma olaylarını görürüz bugün yarın. Aynı şekilde günümüzde ilerleyen hikayede de, sezon finalindeki oyun sahnesine yaklaştığımızı ümit ediyorum. Hadi artık!

Reytinglerde de oldukça gerilemiş bu hafta Ezel. Normaldir. Abuk subuk mantıksız hikayelerle bizi aptal yerine koyarsan olacağı bu idi, oh olsun. Ekşi'de yazdığı gibi : dizi sıçtı, bokuyla oynuyor AHAAHAHAH




EZEL 50. BÖLÜM SPOILER

SAKLAMAK - GÖRMEK





Bu bölümün başında Ali ilen Tefo, Serdar'ın cesedini götürüp uzak bi yere attılar.

Cengiz ile Yusuf Eğir, ihtiyar dayılar heyetinin başı (bizim godfather'larımız onlar) Necip ile toplantı yaptılar. Dayı'nın adamı olarak Ali ile çalışmaya ikna ettiler. Böylece Ali ile Ezel'i birbirlerine düşüreceklerdi.


Bade ile Ezel cikcikleştiler. Ezel nedense ergen gibi davranmaya başlıyor güzelim Bade'yi görünce.

1975
Ramiz'in Selma'yı sevdiğini öğrenen Kenan ağladı zırladı, ortalığı dağıttı. Ramiz'le Selma gelince onlara bişey demedi, "ben sıkıldım, yoruldum, gidiyorum, bırakıyorum" dedi. Abisi Selim'i çağırmış gelip alsın diye. Ramiz Selim'in karşısına geçti. "nereye götürürsen götür, çocuk artık benim de kardeşim". Sonra giderken arabada ağladı yine Kenoş "ben ona abi didimmm abi didimmm".

2011
Ali ile Ezel, dayılar heyetinin başı Necip amcaya geldiler. Cengiz ortalıktan kaybolan Eyşan'ı bulamıyordu, paniklemişti. Temmuz'u aradı "Kenan'a gözkulak olsan, Eyşan'ı bulsan" diye yalvardı. Yusuf Eğir yanına geldi Cengo'nun. Cengiz ona "Ezel ile Ali'yi bozacak tek şey var, Ali Ezel'in işlerine karışırsa o gemi batar" dedi, Yusuf onların arkadaş olduğunu söyleyince "en iyi arkadaştan en büyük düşman çıkar" diye yapıştırdı.

Necip'in ofisinde Ali, Dayı, Ezel görüşüyorlardı. Ezel Necip'le tersleşti. Ali iste anlaştı Necip'le. Yusuf'la iş yapmak gerektiğini söyledi. Dayı da Ali'nin tarafını tuttu. Ezel delirdi, çıktı gitti. Dayı Ali'yi onun peşinden yolladı, tartıştılar. "Herşey senin intikamın değil".

Bara döndüklerinde Ali abi, Tefo ile dertleşti. Bilge canımız Tefocuk "onlar baba oğul gibidir, aralarına girilmez. Yem diye seni attıysa önüne Ezel seni yemez, tükürür" dedi. Bu esnada içeri Kenan'ın kıvırcık sol ta**ağı kaya bey girdi, Azad'a bir mektup getirmiş. "Size değil, annenize."


Ezel, Badecik ile alışverişe çıktı, böyle market sepeti filan doldurdu bildiğin. Ali ile Azad eve gittiler. Azad mektubu Selma'ya verdi. Selma kalkıp gidince şoke oldu tabii. Dayı güldü, "Kenan annene hiçbir şey yapmaz kızım." O zaman annesinin gitmesine müsade etmemesini istedi Azad babasından. Dayı "Senin annen Selma Hünel kızım" dedi, "Selma Hünel hiçbir kabadayıya pabuç bırakmaz, ne istiyorsa onu yapar".

1976
Kenan abisinin ofisinde içip içip Selo'nun resmine bakıyordu. Keşke duvara eşşek kadar bi Selma fotosu çaksalarmış, Kenan da ropdöşambırıylan resmin karşısında viski içip sonra kadehini resme doğru fırlatsaymış. AHAHAHAHAH . Onun yerine Kenan gidip bi çaycıda Selma ile buluştu. Selma dertliydi, Ramiz silah işine giriyordu, onun aslında Ramiz için geldiğini anlayan Kenan çıkıp gitti.



2011
Dayı Ezel'e "Ali'yle bu işi yapacağız" dedi. Eğir'le ortaklaşa silah işine girmek istiyordu. Ezel de Ali'ye Dayı'nın öyküsünün iki versiyonunu anlattı. Dayı iyi adam ve Dayı tekrar güç kazanmak için gençleri kullanan kötü adam. O zaman Dayı ona "bu dediklerini hatırla, ben hatırlayacağım yeğen" dedi. "Ali gidecek, Eğir'le işi bitirecek". Ali Ezel'in de onunla gitmesini istedi. "Bu sefer de sen benim yanımda ol" dedi. "Yardımcın olayım diye mi?". "Arkadaşım ol diye".

Selma ile Kenan, Karagözlüm Gazinosu'nda karşı karşıya geldiler. O günü, Selim'in öldürüldüğü, Kenan'ın vurulduğu o günü konuştular. O zaman Kenan Selma'dan kendisini seçmesini, aşık olmasını ama doğruyu söylemesini istemiş. Selma da ona yalan söylemiş, "seni seçtim bile" demiş. Kenan vurulduğu gün, Ramiz'in tepesinde dikildiğini anımsadı. Selma'ya "ona ne dedin kulağına?" diye sordu. "Değmez" dedi, "Değmez öldürme"

Kenan Selma'ya yıllar sonra dürüst davrandığı için teşekkür edip giderken, Selma "uğruna şimdi beni terkettiğin kadın kim?" diye sordu. "Dünya güzeli bir kadın, ama o da zehirli senin gibi, mahvedecek beni." "Aşık mı  o da sana?" diye şefkatle sordu Selma. "Tabii ki hayır" dedi Kenan. Evet Kenan Birkan nihayet yeni bir aşk bulmuştu kendine. Aman Allayim Eyşan!

1976
Ramiz, yükselmesini sağlayan efsanevi silah işini düşmanı Sansar ile ortak olarak almıştı. Planı ise yükleme anında Sansar'ı espiyonlayıp işi tek başına ele geçirmek idi. Ama başarısını kutlayacak bi arkadaşı olmadığını görünce Selma'yı tuttu kolundan Kenan'a götürdü. 


2011
Ali ile Ezel; Yusuf ve Cengiz'le ihale için toplantıya gittiler Necip'in ofisine. Ezel "bizim tarafımızda toplantıyı Ali bey yönetecek dedi". Cengiz çok fenalardaydı, Ezel'e Eyşan'ın kayıp olduğunu anlattı. Ezel "adaletin kolayı yok" dedi ona. Lan kaç bölüm önce Kenan'ın malikanesinde bağırıyordun Eyşan'a "seni almak için geri gelecem" diye, ne oldu o feryatlar. Ne saçmalıyor bu dizi ya???



Ali, Yusuf ile anlaştı, kadehler kalktı. Ezel isyan etti, "bunlarla iş yapılmaz, para için arkadaşlarını satarlar, onlara benzersin sonra" dedi, Ali ile tartıştılar.. Ali "ben kalıyorum" dedi. Ezel bastı gitti. berikiler pis pis güldüler. İşte bence burada Ali gerçekten ihanet etmiş olsa daha etkileyici olmaz mıydı? Belli ki, Dayı'nın geçmişteki oyununu çevirip yükleme anında Yusuf'u ihbar edecekler.


Kenan Eyşan'ı bulmuştu, Eyşan küveti doldurmuş ekmek bıçağı ile bileklerini kesecekti salak kız. Kenan nihayet işlediği tüm cinayetleri itiraf etti. "Çok adam öldürdüm, emir verdim öldürüldüler. Ezel'in ölüm emrini verdim. Mert'in geleceğini bilmiyordum. Şebnem'i uyuşturucuya alıştırdım. Azad'ın peşine katilleri saldım.  Sekiz buraya Ramiz'i öldürmek için geldi, yapamadı, uyuşturup kendi ellerimle Ezel'e teslim ettim. Kaya'ya hepinizin ortak zayıf noktasını sordum, söyledi, yapın dedim. Ertesi gün gazetede resmini gördüm, çok güzel kızmış yazık oldu dedim.".

Tabii Eyşan fıttırdı, ekmek bıçağını Kenoş'a sapladı. Kenan ona aşık olduğunu söyledi, Eyşan'ı hayatta tutabilmek için herşeyi itiraf etmişti, belki bir gün Eyşan da onu severdi. "beni öldür, ben senin kardeşini öldürdüm".



1976
Ramiz Kenan'ın ofisine gidip gazinoya geri dönmesini rica etti. Kenan "1 şartım var, Selma'ya diyeceğim" dedi. Ramiz dışarı çıktı. Kenan Selma'ya "Ben seç, bana aşık ol, ama aşık değilsen yalan söyleme" diye yalvardı.

2011
Bara gelen Ezel Şebo'ya Cengiz'i arattı. Cengiz'le buluşan Şebnem ona Ezel'in beraber çalışma teklifini iletti. Cengiz, Yusuf Eğir'in yerine geçmek istiyordu; Ezel ise Eğir'i alaşağı etmek istiyordu. İkisi beraber bunu yapabilirlerdi. Ezel'i arayan Cengiz ondan bir teminat vermesini istedi. Ezel Ali'yi vermeyi teklif etti. Cengiz sebebini merak edince "işleri istediğim gibi yürütmemi engelliyor" dedi Ezel. Cengiz'in çok hoşuna gitti bu, bunların arasını açmayı başardığını düşündü.

Amaaa meğersem bu esnada Ezel , Badecik ve Ali beraber pizzalara gömülüyorlarmıştı. Herşeyler bir oyunmuştu. Hatta şirinlik muskası Ezel, Alicik sevinsin diye Azad'ı da çağırmıştı pizza yemeye. Liseli misiniz lan siz? geliyomuştu gidiyomuştu seviyomuştu, bıktık valla.

xo xo

12 yorum:

  1. hahah kız dizinin bitmesini sırf senin bu yazıların için istemiyorum..:)
    ayrıca iş konusunu kafana takma her işte vardır bir hayır..

    YanıtlaSil
  2. sağolasın zoi-kuşum. sen okudukça ben yazarım valla:))

    YanıtlaSil
  3. OH!! judycan ben de üzüldüm kötü bir gün geçirmene:(( aksilik dediğin olmaz olmaz, sonra hepsi bir anda oluveirr..üzülme,her işte bi hayır vardır..arada işyeri de olsa, duyguları salmak gerekiyor..umarım bundan sonra herşey daha iyi olur..

    YanıtlaSil
  4. Nilay gerçekten de hepsi aynı hafta oldu. dediğin gibi elektrik boşalınca bi rahatlamaoldu. bununla geçmiş olsun, bir an önce yeni iş bulalım inşallah:)

    YanıtlaSil
  5. Umarım en yakın zamanda istediğin gibi bir iş bulursun judy. Ezel'de bu sezon bitiyordur umarım, hiç tat tuz kalmadı...

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler canım, inşallah . ezel için hep ikinci sezon son dediler, valla uzatmasınlar, bitsin artık bu çile.

    YanıtlaSil
  7. sayfanı okuyamıyorum ki işyerinden, anca başka bir yerden girebildim şimdi, sık yazamıyorum ama hep okuyorum. Ezel'i artık senden okuyarak takip ediyorum ben, sen daha güzel anlatıyorsun:)

    YanıtlaSil
  8. sağolasın enneciğim eksik olma. dizi sıkıcı ya ben de yazı eğlenceli olsun, okurken sıkılmayın istiyorum, beğenmene ÇOK sevindim:)))

    YanıtlaSil
  9. hürremi izliyor musun hürremi? :)
    biz hiçbir şey için değilse bile kostümler için izliyoruz.

    YanıtlaSil
  10. yok aynı saatte MTV'de "my super sweet 16" diye ibretlik bir program var, onu izliyorum :))))))) firdevs reyizi gördüm ama çok güzeldi:))

    YanıtlaSil
  11. ya ezel'i tam böyle izlemeye yelteniyorum ama başından itibaren izlemeye başlamadığım için kafam çok karışıyor, olay nedir, kim kimdir hiçbir şey anlamıyorum, kanalı değiştiriyorum o yüzden. anladım ki ezel orta bölümlerinden başlanıp da izlenecek, o şekilde konusunun algılanabileceği bir dizi değilmiş. neyse güzelmiş diyorlar, keşke ilk bölümünden beri izleyeydim, kısmet değilmiş :D

    YanıtlaSil
  12. Tubacım, sana izle derdim,ilk sezonu şahanedir çok zevklidir derdim ama diyemem. çünkü her bir bölüm 1,5 saatten 50 bölüm gadanallah, insanın ömrü gider, o kadar uzun ki! bu yüzden tavsiye edemiyorum :(

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.