28 Ocak 2011 Cuma

Kombinezon nedir, nerelerde bulunur?

Geçen ay indirimlerden yaptığım alışverişlerin iflasıma neden olduğunu söylemiştim ya; o nedenlerden biri de Sisley'den aldığım güzelim siyah triko elbise idi. Düz bir elbise ama omuzları kabarık kabarık böyle içimdeki Seksenli yıllar canavarının hoşuna gitti. Eteğinin ucunda da fuşyalı morlu göze hoş gelen bir süsleme var. O kadar işte. Fakat bu elbiseyi alırken etek kısmının triko olmasına rağmen biraz geçirgen olduğunu farkettim. İçini, bacaklarını gösteriyor resmen insanın, ne gereksiz bir durum!!! Arzu da dedi ki (kokoş ya:) ) , "bu elbisenin içine kombinezon giyeceksin!" Allahh!!!

Kombinezon deyince aklıma gelen tek şey; Türkan Şoray'ın 1960'larda çevirdiği filmlerdeki babydoll giyip olgun ve de dolgun butlarını sergilediği kareler. Benim için kombinezon bu yani.


Elbiseyi Cumartesi günü la Capitana'nın vereceği büyük aile ziyafetinde giymeyi planladığım için bu hafta beni aldı bir telaş. İçine ne giyeceğim? Çıktım Akmerkez'e, Penti'de böyle askılı uzun fanile gibi bişey var, ama gelin görün ki; siyahı taze bitmiş. La Senza'da hiç öyle birşey yok. Bi tane Marks & Spencer'da var, ayy çok güzel, incecik, simsiyah... Ama 70 Lira. Mağazada da anons yapılıyor %70 indirim başladı diye.  Neyse aldım kombinezonu (tövbe estağfurullah) , gittim kasaya. Emin olayım diye "bunda indirim var mı?" diye sordum, adam demez mi "o sezon ürünü maalesef". "O zaman şu an itibariyle almaktan vazgeçtim" deyip kaçtım oradan.


Sonra dün akşam Sewal ve Sinem'le Taksim'e gittik. Loya mı ne bi tane doncu var hani cadde üstünde. Oraya sorduk, "kombinezon yok ama bunu kombinezon olarak kullanabilirsiniz" diyerek bişey sattılar bana, 20 Lira, bildiğin perde tülünden edepsiz bi gecelik!!! İşe yarar diye aldım ama salak kafam, kombinezonun amacı içini göstermemek değil mi?? Bu tülden şeyin tek amacı ise olabildiğince çok şey göstermek. Yani o anlamda pek işe yaramadı. Ama o kadar ucuz görünüyor ki, adeta hoşuma gitti, dursun bir kenarda diye kaldırdım dolaba:)))

Hülasa, elbiseyi olduğu gibi giymek zorunda kalacağım. "Amaaann, ailedeki herkes beni çırılçıplak gördü bebekken, yıkadılar pakladılar, biraz bacak göstermekten ne çıkar" diye düşünmeye başladım n'apim? Bu devirde kombinezon mu kaldı allasen???

Biz de işte dün akşam M&N'de yemek yedik. Ben yayla çorbası içip ton balıklı salata yedim. Sonra biraz yürüyecek olduk ama hava son derece soğuktu, buz gibi ayaz vardı, dönüp Starbucks'da sıcacık kahvelerimizi içtik, sonra da evlere dağıldık.

Olmadı bu akşam da Metrocity'e bakayım; jüpon, korse, kombinezon alayım da içim geçsin PÜAHAHAHAH

vay perükamın başına gelenler!!!

14 yorum:

  1. "loya mı ne bir doncu vardı hani ":D:D:D
    doncu :D

    YanıtlaSil
  2. kombinedon olmasın o,hahaha:))

    kombinezon kıdemli maç yorumcusu ömer üründülün meşhur lafıdır. saha içi kombinezonları ve kanat bindirmelerini yapamıyor bu takım derdi:)))) ömer abiye sor sen bence. en iyi en ucuz kombinezonları o bilir :))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  3. Benim kombinezonla ilgili çok komik bir anım var :)

    Ortaokula giderken önlüğün altından içim görünüyor diye emir üzerine annemim pembe kısa kombinezonunu giymiştim :p
    Beden dersinde üstümüzü değiştirince nasıl olmuşsa yere düşmüş görmemişim bizden sonra giren oğlanlar bumuş tabi. Bir girdim sınıfa bembe kombinezon elden ele dolaşıyor bayrak gibi. Ay! nasıl utandım hemen verin uleen! diye atılıp almış çantama tıkmıştım. O zaman çok utanmıştım ama şimdi bu durum çok komik geliyor :D

    Annem işte. Ne var sanki içim gözükse? bir daha giymedim zaten kombinezonu.

    Ayyy! nerden hatırlattın şimdi kombinezon filan sabah sabah gülmekten yüzüm kırıştı :D
    Öptüm seni :)

    YanıtlaSil
  4. Aslıcım mahalle aralarında çamaşırcılar vardır ya oralardan bulabilirsin bence:)..ben öyle bi yerden bulmuştum ve çokta kaliteli çıktı 3-4 senedir kullanıyorum..hem elbise içine giydiğin zaman fazlalıklarıda belli etmiyor daha düzgün gözüküyorsun yıhyıhyıh:)
    şişko Gizem'den tüyolar:)

    YanıtlaSil
  5. Elbisenin altına siyah mus çorap giyeceksen belki kamufle eder, içini göstermez. Ama merak ettim elbiseyi. Kombinezon da beni direkt annemin eskiden giydiklerine götürdü. Beyaz ve etekleri dantelli, ipek, saten kombinezonlar vardı.

    Şimdi elbise niyetine giyiliyor, bkz: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=16847802&tarih=2011-01-26

    YanıtlaSil
  6. çizer : hayatı böyle basitleştirip eğleniyoruz işte:))

    Alkım : aahahahah ömer abiye kombinezon soracağıma bileklerimi keserim daha iyi :)))

    ruhdağı : aaaaaaaayyy öldürdün beni ruhdağım ahahahahah hem pembe hem de ortaokuldaki hormon azgını kuduruk deluganlıların elinde... kabus gibi ya anneciğimmmmm ruhdağıgül'ün suçu ne??? :))
    çocuklar güzel rüyalar görmüşlerdir o akşam ahahaha :)))

    Gizem : öğlen yemeği yedikten sonra Kurtuluş caddesine bi bakacağım, yol üstü doncularda bulurum belkim? :))

    ennecik : ya işte ben de kombinezon, jüpon , pomat bunları düşününce içim geçmiş gibi hissediyorum, geçen nesilde kaldı bunlar diyorum, ama bi şekilde peşimden geliyorlar. valla haklısın , yıllar yıllar önce hülya avşar 36 bedenken şov pirogramına öle bi elbiseyle çıkıp "ahanda bu kombinezon" demişti, sağolsun bize öğretmişti:))

    YanıtlaSil
  7. JUDYCAANN,SISLEY ELBISE, OVVV IYISIN IYISIN, GULE GULE KUŞANASIN..
    KOMBINEZON ,İSMİ BİLE ALENGİRLİ BİŞE..BENCE SEN O 20LIRAYA ALDIGIN SEYI GECELIK NIYETINE GIYERSIN, BAŞKA DA BULURSAN AL DICEM AMA SANMAM KI ISTEDIGIN GIBI BULASIN,PAZARLARA CIKMA SANSIN OLSA PAZARDA BULURSUN BAK ENVAI CESIT..SIMDI KOMBINEZON DEDIKLERI SEYI İÇLİK DIYE DEĞİL DIŞLIK DİYE ÜRETTİKLERİ İÇÜN BULMAN ZRO OLACAK PAZAR YERLERI DISINDA..
    BENCE ELBISENIN RENGINE GORE HAFIF COTON KULOTLU CORAP GIY, HEM DE ELBISENIN ICINDE POTLUK YAPABILIR KOMBILER..HEMEN DE KOMBI OLDUUU:))
    CORAPLA GIYERSEN GAYET DE BIYERLERIN GORUNMEZ,OH BAK RAHATINA..

    YanıtlaSil
  8. nilay, o gecelikle yatar uyursam zatürre olurum bak söylüyorum ahahahaahah iki parça tül, böyle rezillik görülmemiştir. ama belki lazım olur diye kaldırdım bi kenara :)))))))))

    zaten çorapla giyiyorum da elbiseyi, yine de bacaklarım belli oluyor, tuhaf bir örgüsü var. neyse bartık ammaannnn dedim, yiğidin malı meydanda olur:)

    YanıtlaSil
  9. blogunuzu bulmakla ne iyi etmişim :) koptum akşam akşam. kombinezon annemin çekmecelerinde bulunurdu ve ben onları giyip aynanın karşısında şarkıcılık oynardım küçükken :))) vay bee o zamandan 20 yıl sonrasını öngörmüşüm demekki, şimdi onlar dış kıyafet oldu :)))

    YanıtlaSil
  10. Selcen,hoşgeldin, ne iyi ettin de buldun bizi:)
    ya bak o kombinezonların kıymetini bilememişiz , şimdi kıymete bindi , arasan bulunmuyor hınzır şeyler :)))
    Neyse Kurtuluş mahallesinin doncusunda enteresan birşey buldum, vücüde oturan böyle dar ama elastik mini elbise gibi bişey, iş görür sanırsam:))

    YanıtlaSil
  11. heheheh kombinezonla yat dediysek yalnız yat demedik mirim:))ilerde yahu evlenince..
    sen coraplarla giy,yiğidin malı meydanda evet fekatt sen gibi bir yiğit 12 kilo vermiş bir yiğittir,koy gitsin,görünürse iki yudum bacak görünmüş çoğğmu?

    YanıtlaSil
  12. yeaaaa aslı o geceliğin altını kaybetmedin dimi???? Giymem didin ya atma sakın ihdiyacı olan bir arkadaşına ver bak ziyan olmasın :DDD
    gecelik çok güzel çeyzine koy derim ben hahahhahah

    YanıtlaSil
  13. uuuuu Sewal kombinezonum vardı artık, Kurtuluş'daki mahalle doncusundan aldım. ayrıca çok dedikodu var ayhh neler oldu neler bugün veggas'ta:)))

    YanıtlaSil
  14. kombinezon
    bikaç anlamda kullanılıyor galiba

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.