7 Şubat 2011 Pazartesi

Gözlerim Arabistan Çöllerinden beter kuruymuş hala:(((

Of moralim bozuk elbet, sabahn köründe gözlerimin 3. ay kontrolü için Maslak'daki Acıbadem Hastanesi'ne gittim ve maalesef geçen kontrolden beri devam eden kuruluğun geçmediğini, aksine gözlerimin iyice kupkuru olduğunu öğrendim. Neredeyse sağ gözde numara oluşmuş bu kuruluktan sebep. Geçen kontrolde 10 sıra okuyabiliyorken bugün 8. sırada kalmışım:(((  Sol gözümde de astigmat kalmış. Allahtan rahatsız edici boyutta değil. Doktor "4-5 ay sonra tekrar gel, belki en azından bilgisayara bakarken takman için gözlük veririz" dedi, anneeeeeee, takmam bana ne diye ağlayacaktım az kalsın. Ameliyata girerken numara kalabileceğini biliyorduk, bu riski göze almıştık da, kuruluk belasını tahmin edememiştik. O uyuz pomat bile işe yaramamış, üstelik kullanmaya devam etmem gerekiyor. Doktora göre gece uyurken gözlerim tam kapanmıyormuş benim, ondanmış bu kuruluk??? Tövbe estağfurullah. "Çok kitap okuyorum, ondan olabilir mi?" diye sordum, "olmaz" dedi. Oh neyse bari. Kitap okumamıza bi mani yok. En büyük şeytan bilgisayar işte dostlar.

Şimdi yine İstanbul eczanelerini dolaşıp Duratears pomatından arayacağım. Bir de jel yazdı, o jeli de alıp günde iki kez gözüme sürmeye karar verdim.

Yanlış anlama olmasın, ÇOK ŞÜKÜR güzelce görüyorum etrafımı, kitap okuyorum, film izliyorum. Bilgisayar ve küçük beyaz yazılar, mesela elektronik yazılarda zorluk çekiyorum. Ona da pek takılmıyorum, yeter ki numara oluşmasın gözümde kuruluktan ötürü:(((

Of ya, hiçbir işim tam gitmeyecek mi benim:(((


Böyle Usagi gibi ağlayasım var hüüüü

21 yorum:

  1. Ağlama bakıyım hııı, gözüne gözlük veririm sonra:)))
    Kuruluk bende de var Judy'cim, üstelik hiçbirşey yapmıyorum tedbir olarak, çok fenayım di mi? Bir ara damla damlatıyordum sonra üşendim, bir göz doktoruna gitsem iyi olacak, sanırım miyobum da ondan artıyor sen yazınca farkettim.
    Hep bunların sebebi bu hain bilgisayar ekranı ama vazgeçmek de mümkün değil.
    Boşver bütün sıkıntın bu olsun, Allah başka keder vermesin:)))

    YanıtlaSil
  2. kıyamam judyme..iş yerindeki yemekçi ablaya hergün damla damlatıyorum kuruluktan..

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun canım ya inşallah numaran büyümez :(

    YanıtlaSil
  4. bu kuruluğun bi çaresi yok muymuş yahu:/

    YanıtlaSil
  5. Leylakcım, ben demin gittim aldım viscotears jel ile meşhuur duratears pomatın son kalan tüpünü buldum. artelac gözyaşı da allahın emri damlatıp duruyoruz, maaşımı bu damlalara yatırıyorum sanırım:)))
    kurulukdan sebep miyobun ilerlemese bile görüşün geriliyor sanırım.
    dediğin gibi gözümüz görüyor ya çok şükür, 6 derece miyopken hiççç göremiyordum, şimdi gözlüksüz yaşayabiliyorum çok şükür:))

    Zoi-kuş abla damlatamıyor mu kendine ahahah, ben pomat bile sıktırıveriyorum kendime:)))

    sahaf, çok teşekkür ederim, umarım büyümez, en azından gözlük takmadan yaşayabiliyorum şu anda. dur ben bi damla damlatiiiim:))

    YanıtlaSil
  6. gürültü : bilemedim ki canım, kendiliğinden geçmesi lazım, bünye yapıyor herhalde:))) işte pomat-damla-jel geçirmeye çalışıyorum bakalım.

    YanıtlaSil
  7. Judyyyyyyyy gecmis olsunnnnnn:( Uzulme uzulme ama.Gececek bak.

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun. bilgisayar gözün en büyük düşmanlarından biri esasen. benim de bazen bilgisayar başında gözlerim bulanır gibi oluyor. doktorluk bi durum yok gibi henüz. ama gözlük takma fikrine o kadar soğuk bakmıyorum ben. gözlerim bozulsa da taksam gibi bi düşüncem de yok ama o dinlendiricilere filan sempatiyle bakmışımdır hep :P

    YanıtlaSil
  9. Pelincim teşekkürler, secret yapalım, pozitif enerji yayalım, geçecek geçecek, Usagi gibi ağlayacak kadar gözyaşım olacak hatta))

    Ah Tuba'cım, ben bildiğin ilkokuldan beri dörtgöz olan tiplerdenim, 20 yıldan fazladır gözlükle yaşamaktan bıktım vallahi, inşallah gerek kalmaz bir daha diyorum o yüzden.

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun usagi chan :) aynı kaderi paylaşıyoruz seninle.kurtulamadım gitti şu gözlükten :( hiç sevmiyorum.

    YanıtlaSil
  11. yani Usagi-chan gibi foldur foşur ağlamak istemekle haksız değilim di mi ama? :))) Artık gözümüz görüyor diye şükredip geçeceğiz şekerim napalım...

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun judiim
    hergün suni gözyaşı damlatsan refresh olmaz mıymış?

    YanıtlaSil
  13. refresh oluyor ama yetmiyor ciciş, daha kalıcı jel damla kullanacağım bakalım

    YanıtlaSil
  14. Gecmis olsun, doktor amcanin dediklerini dinle cabucak gecsin rahatsizligin Judycim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. sağol canım, damlatıyoruz valla şıp şıp, hadi inşallah kurtaracağız:)

    YanıtlaSil
  16. Bir şaşkoloz doktorda bana söylemişti böyle, gece uyurken gözlerim tam kapanmıyormuş diye. Bende sinir olmuştum bantla yapıştırmaya falan kalkmıştım hatta :)))
    Ama kesinlikle bunların hepsini bilgisayar yapıyor, ben 10 gün hiç ama hiç bakmamıştım sonra hiç bir şikayet kalmamıştı hatta doktor "gece gözlerini kapatabilmeyi mi öğrendin" demişti :)
    Geçmiş olsun Aslı, inşallah bilgisayara bakmak için bile olsa gözlüğe tekrar geri dönmezsin.

    YanıtlaSil
  17. valla ben de hani şu leopar desenli uyku bantlarından almayı düşünüyordum, hani gece uyurken takarsın ya artık adı nedir bilemedim:)) uyku maskesi:)))

    peki 10 gün bakmadıktan sonra tekrar bilgisayara dönünce bir daha kuruma olmadı mı?

    YanıtlaSil
  18. Oldu tabii olmaz mıııı :)) Hemen başladı hatta :)
    O zaman bir tercih yapmak zorunda kalıyorsun ya bilgisayar yada kuruluğa razı olmak :) Tabi kii bilgisayar ağır basmıştı "amaaaan boşver kurursa kurur artık ne yapayım" diyip bilgisayarlı hayata devam etmiştim :)

    Aaaa ben hiç böyle leopar desenli uyku bandı falan düşünmemiştim direk bildiğimiz koli bandına sarılmıştım :)))

    YanıtlaSil
  19. maalesef bilgisayardan uzak durma gibi bi şansımız yok, bütün işimiz de bilgisayarda. napalım abanacağız damlaya, pomata:((

    kadınlığı firdevs yöreoğlu'ndan öğrendiğim için hemen aklıma leoparlı uyku gözlüğü geldi ne sandın:))))))

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar bende Acıbadem göze ve gittiğiniz doktora gitmeyi düşünüyordum. Şu anda nasıl gözleriniz memnunmusunuz?ben de de4.50 miyop var ve 33 yaşındayım yıllardır düşünüyorum ama korkuyorum on yıl sonra ne olacak diye..siz çok içten yazmışsınız fikrinizi merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  21. Nihal, ameliyattan beri gözlüksüz hayatın keyfini çıkartıyorum. Bu rahatlık gerçekten tarif edilemez. sabah uyandığımda etrafımı görebiliyorum. yatıp yuvarlanarak tv izleyebiliyorum. kitap okurken, sinemada film seyrederken çok rahatım. bilgisayar yoruyor biraz ve kuruluk yapıyor. onun için damla kullanmaya devam ediyorum. bir kaç ay sonra tekrar gidip kontrol ettireceğim. belki bilgisayara bakarken kullanmak için dinlendirici bir gözlük alabilirim.
    ameliyattan korkmanıza gerek yok, her şey birkaç dakikada bitecek, acı hissetmeyecek ve daha eve dönerken kendi gözlerinizle çevrenizi görmeye başlayacaksınız.
    ben kesinlikle ameliyat olun derim. 10 yıl sonrasını bilemem tabii, ama 10 yıl gözlüksüz yaşamaya değer.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.