7 Şubat 2011 Pazartesi

Kutsal Pomad Avcıları

Bu Kurtuluş mahallesinde kaç tane eczane var, kaç tane kaç tane biliyor musun Fatmagül???? Yedibin tane kadar olması lazım, yolun iki tarafında sıralanmış artı ara sokaklarda sürü sürü eczane mevcut. Bana en yakın olanı da Aslı Eczanesi haahahah, tesadüfe bak:))) Eczacı da biraz çatlak, orta yaşı geçmiş, uzun kır saçlı, komik bir tip. Bir sokak kedisine Bobo adını koymuş, onu bakıp besliyor, dükkanda yatırıyor kediyi, o yüzden sempati duyuyorum kendisine. İlaç lazım oldu mu ilk ona soruyorum.

Bugün öğle yemeğinden sonra yürüdüm vardım, amcaya Duratears sordum. Bu işte meşhur pomad, doktorun "illa bunu kullanacaksın, her gece gözüne koyacaksın" dediği şerefsiz bu... Şerefsiz çünkü bulunmuyor kendisi  İstanbul semalarında, kadın da tutturdu Duratears de Duratears. Geçen sefer bunu ararken zigzag yapa yapa yol boyundaki tüm eczanelere sordum, halimi düşünün. Her eczanede "Duratears pomad arıyorum" , el-cevap "yok o yok, üretilmiyor o üretilmiyor, bitti o bitti" . Vay anam ya!!! Sonunda bir tanecik bulabilmiştim.

Neyse bugün öğlen gittim bizim kedili kaçık eczacıya, Duratears yoktu ama Viscotears vardı son 1 adet, onu alıp cebime attım. Bundan da bir tane daha lazım mesela, evde kullanmak için. Adam da biraz laubali midir nedir, "tamam canım, buluruz canım" dedi, benim pomad ile jeli not aldı. Bunları araştırıp benim için bulacakmış. Günde iki kere Viscotears jel damla; gece yatarken Duratears pomad, ayrıca gün boyu Artelac gözyaşı damlası kullanmam gerekiyor da. Artelac'ı bulabiliyoruz neyse, ama o da pahalı, kutusu 35 tele pööf:(((

Visco'yu kapıp biraz fazla canciş edalı eczacıdan kaçarak , o geçen sefer son Duratears pomadı bulduğum yere kadar yürüdüm. Adamda o kalmamış ama Visco vardı bi kutu, onu da aldım. Yürü yürü, ta en tepede Şenel Eczanesine daha önce sormamıştım, girdim içeri. Amaannn son bir kutu Duratears kalmış bu gençlerde, onu da alıp cebime atınca ulan ecza deposu gibi yürümeye başladım.


Kurtuluş'tan Pangaltıya dönerken küçük bir pasaj vardır, girdim oraya, epeydir gözüme Abercrombie sweat-shirt'ü kestirmiştim, gri, içi kürklü. Madem pomad bulamadım bunu alayım diyerek bir anda alıverdim ama pişman değilim, pek yumuşak ve rahat birşey. Böyle giyip yuvarlanmak istiyor insan, o kadar yumuş:))) Düşününce aslında pomadı da bulmuş idim, niye bu kadar heyecanlandım sweatshirt için anlamadım, neyseee:)))



Böyle elimde kocaman torba, ceplerim pomat ve jel kutularıyla şişik olduğu halde son durağa geri dönüp bir de markete girdim, akşam 4'de yiyeceğim grisini ile sabahları yediğim güneşte kurutulmuş kayısılardan aldım dostlar.

Sonra da torbacı teyzeler gibi sallana sallana şirkete döndüm geldim. Visco'dan damlattım, neyse görüşümü bulandırmadı. Duratears öyle mi halbusem, kirpiklerime filan yapışıyor, görüşümü bozuyor, pek fena. Şerefsiz diyorum ya işte, boşuna değil.

xo xo

17 yorum:

  1. ben bu eczanelere kılım Almina doğduğundan beri alt tarafı bir göz damlası alacam yarım saat sisteme girme derdi yok diyorum sisteme girmeyin SGK ya yük olmayayım ben verecem cebimden 5-6 lira bişiy hadi parayı ver iki saat para üstü sayma telaşı of of yani.

    Sweatinde pek güselmiş gerçekten güle güle giyin.

    Doktor niye üretilmeyen ilaçta ısrarcı onu da kavramış değilim ama neyse artık muck canım.

    YanıtlaSil
  2. ilahi Aslı ben de başlığı görünce kitap ismi falan sandım...

    sweat çok tatlııı gri şeyleri çok severim...güle güle giy canım

    YanıtlaSil
  3. Sen sweatshirt'i taaa ezelden beri:) almayı planla, sonra da b.ku damlalara at! Yemezler! Çok da güzelmiş bu arada:)

    YanıtlaSil
  4. Tahalassapolis , aman ne bileyim taktı kadın , en iyisi o imiş. neyse son bir tane daha bulduk, bakalım benim eczacı bulacak mı başka?

    Gizem : aahahaha, tabii ki Kutsal Hazine Avcıları'ından esinlenivermiştim başlık için:)))
    ben de gri çok severim, baştan aşağı gri giyinmeye de bayılırım..

    Enneciğim, valla haklısın, haftalardır o pasajın köşesinden dönerken kendisine göz koymuştum, benimm olacaksınnn demiştim:)) oldu sonunda:)))

    YanıtlaSil
  5. fotolara bak deliiiii :))))

    YanıtlaSil
  6. Ah ben de istiyoruuum bundan yahu, valla sipariş falan verebilirim hehe :) eczane olayına gelince babam sağolsun özel sigorta olduğu için %10unu mu ne biz ödüyoruz sadece ve cidden bu sigorta işi çok mantıklı, tüm özel hastanelerde falan sıra beklemeden, oh..

    YanıtlaSil
  7. :)))))) başka kimse farketmedi, oturdum fotoşop gibi ŞEREFSİZ POMAD yazdım ilaç kutusuna ahahahahah

    YanıtlaSil
  8. Tunacım, pomad çok ucuz 3 lira, 5 lira bişey ama piyasalarda yok , çok adi bişey sorma:))

    YanıtlaSil
  9. :))güldürdün beni akşam akşam deli :)

    YanıtlaSil
  10. bi fotoşok öğrenirsem o zaman korkun benden:))))))

    YanıtlaSil
  11. şerefsiz pomad,cici damla:))))
    geçmiş olsun....
    bazı eczacılar kendilerinde olmayan ilaca üretimden kalktı diyebiliyorlar...

    YanıtlaSil
  12. damla ciciydi, pıt diye bulunuyordu eczanelerde. pomad kötüydü, kakaydı, şerefsizdi Cepaynacım. Bütün eczanelere sordum yok. Napalım sağlık olsun:)))

    YanıtlaSil
  13. Geçmiş olsun Judy'ciğim. Bu ilaçları ben de kullanmıştım bir ara, sinir bozucular. İnşallah çabuk geçsin derdin neyse. Diyeti azimle devam ettiriyor olmanı çok tebrik ediyorum. Kolay gele. Öptüm.

    YanıtlaSil
  14. teşekkürler Mimozacım, inşallah işe yarar damlalar , pomatlar

    YanıtlaSil
  15. Hahahah ne güldüm yaaa, ilacın üzerinde yazıyor sandım "cici damla" diye, sonra yukarıdaki pek asil Pomadın üzerindeki yazıyı görünce anladım senin çatlaklığın olduğunu :))
    O asil Pomadın bizim buralarda daha nesli tükenmedi geziniyor ortalıkta, ne yapayım senin adresini vereyim gelip bulsun mu seni :)

    YanıtlaSil
  16. Aaa nerede buldun o en asil duygularımın pomadını Zeynepciğim?
    :)))

    YanıtlaSil
  17. Bursa caddelerindeki eczane raflarında dolaşıyor salına-salına :)))
    Eczanelerle fazla haşır-neşirimde :)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.