17 Şubat 2011 Perşembe

Rüyamda Atamı Gördüm

Hayırlara vesile olsun inşallah.

Bir iş için Kozyatağı'na gitmem gerekiyor ve nasıl gideceğim diye dertlenerek yatmış idim.

Sonra sabaha karşı, baktım, gitmişim Kozyatağı'na... Bir evdeyim, Mustafa Kemal'in evi, Atam hayatta, ayakta. Ama hasta, o kadar yorgun ve hasta ama bej kıyafetleri, bembeyaz gömleği ile zerafeti rüyamda bile parlıyor. Atama bakıyorum, o kadar heyecanlıyım ki... onu görmek, ne büyük, ne tarifsiz mutluluk.

Atam hasta, yanına kimseleri sokmak istemiyorlar. Yan odada bir adam benden yardım istiyor, O'nu görebilmek için.

Koşuyorum yanına, "Atam" diyorum, "bir Mehmetçik burada, sizi görmek istiyor". O bitap haline rağmen reddetmiyor, yanındakilerin itirazlarını dinlemiyor. O an O'nu daha çok seviyorum.

Sonra ne oldu, görüşme gerçekleşti mi göremedim. Ben çok güzel yollardan , ışıltılı binaların, Boğaz'da günbatımının peşinden evime döndüğümü gördüm.

Çok enteresan değil mi?


Canım Atam. Öyle iğrenç bir yola girdi ki ömrünü verdiğin bu ülke. Bir şerefsiz çıkıp "dekolte giyen kadının tecavüze uğraması kaçınılmazdır" buyurabiliyor. Senin cumhuriyetinde kim böyle bir laf edebilirdi? Taksim Bahçesi'nde kadınların ve erkeklerin hep beraber cazbant eşliğinde dans ettikleri 1935 yılında, neredeyse 80 yıl öncesinde, yılbaşı günü taciz skandalları yaşanır mıydı?


80 yılda ileri gideceğine , alabildiğine yobazlaştı bu toplum.

Şimdi açabilirler mi Taksim Gezi Parkı'na eski moda bir gazino; Tekel birası satsın, caz çalsın, ince zarif elbiselerimizi giyelim, erkek arkadaşlarımızla dansedelim biz orada?

1935'de yapılabiliyordu.

2011'de tecavüze uğramayı kabullendiğimiz anlamına geliyor.

Ne kadar vahim bir durum.

14 yorum:

  1. ne desem bilemiyorum :(..karamsarım sadece..

    YanıtlaSil
  2. Bütün tüyleerim diken diken :( kelimeler kifayetsiz...

    YanıtlaSil
  3. merhaba judycan..
    yazına bayıldım,çok güzel belirtmişsin son gğnlerdeki en mühim haberlerden birini..bir kadın taciz edildiyse,bunda giydiği dekoltenin, kadının suçu vardır,unutma ,cısssss...
    ne günlere kaldık yarabbi..
    rüyana gelince, judycan hazır ol,çok güzel bir mertebe,kıdem,kariyer basamağı ne dersen de, atlamak üzeresin ,biraz zamanı var..çok kıymetli şeyler olucak hayatında..demişti dersin ;)

    allah hayırlara çıkarsın canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. zoi-kuş : ah dedim ben de

    Kitap Delisi Gizem : canım bu manzarayı görüp karamsar olmamak mümkün mü. bazen diyorum ki keşki aptal olsaydım, hani öyle boş beleş hiçbirşeyi takmadan yaşar giderdim.

    Kitapsever Seda : ben de eni konu etkilendim. Atamı karşımda görmek inanılmazdı.

    Nilmoon : yaaaaa biliyor musun, Kozyatağı'ndaki mesele hayırlı bir "iş"e vesile olabilir, dediğin çıkar belki de gerçekten inşallahh:))

    Mehmet : manzara apaçık ortada:((

    YanıtlaSil
  5. ne şanslısın judy, keşke ben de rüyada bile olsa atamızı görebilseydim.
    benim rüyalarım genelde çok uçuk kaçık şeyler oluyor. yok efendim felaketler , yok uzaylılar, vampirler bilmemne:)
    halbuki öyle şeyler de okumam, izlemem. çoluk çocuk takılan bir aile babasıyım:)
    bence de senin rüyanda hayır var. iş değiştirebilirsin mesela :---)

    YanıtlaSil
  6. Bu sözle ilgili bir yazı yazacaktım ama başka bir hödükle uğraştığım için yazamadım. Ben daha çok şuna şaşıyorum Judy, hani nerede kadın milletvekilleri, dernekler, bu ülkede söz sahibi kadınlar nerede? Bugün baktığım 3 gazetede sadece bir kadın yazar bu konuda yazmıştı, diğerlerini henüz göremedim. O adamın bugün görevinden alınması gerekirdi bu söz için. Türban yüzünden İnsan hakları Mahkemelerine gidip bizi şikayet eden kadınlar neden bu adam hakkında şikayetçi olmuyor? Sadece türbana laf edince mi haklar savunuluyor? Ben kadınlara bakıyorum ve üzülüyorum. Bu bir hakarettir, ben üzerime alındım ve çok sinirlendim. Bir de sen sinirlenmişsin sanırım:)

    YanıtlaSil
  7. halkın 80 yıl sonra iyice özü çıkıyor ortaya, mayası yobaz maalesef bu milletin, biz azınlıklarız sadece.

    YanıtlaSil
  8. rock lee : rüya tabirine inşallah diyorum, sen biliyorsun durumları:)))

    enne : evet çok kızdım, böyle bir hakaret nasıl kabul edilir ki. zottirik dizilerde söylenen kurmaca laflara ayaklanan milletimiz, kadınlarına ve aslında erkeklerine de yapılan bu hakarete çıt çıkartmıyor. bu toplumun geldiği nokta bu maalesef.

    küfkedisi : evet maalesef atatürk'ün ömrü vefa etmedi o yobazlığı temizlemeye.

    YanıtlaSil
  9. çıkacak dediğimmmm...çıkacakkkk...bundan sonraki kelime seda sayan gibi duduşlar büzüklenerek okunacak : innşşşallahhh

    YanıtlaSil
  10. ahahaahah büzüştürdüm duduşları bebem:)))) İNŞŞŞŞALLAHHHHHH

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir rüyaymış Cudim. Atam bazılarına o kadar batıyor ki, yakında cidden rüyalarımızda görücez.

    O köpek de sadece erken öten bir horoz. Aslında hepsinin kafası öyle. Kadını kapat eve yavrulasın. Bir de isteyince altına yatsın. Türk kadınının olmasını istedikleri şey bu..Ağız dolusu söylüyorum ŞERREFFFSİZLERRRRRR!!

    YanıtlaSil
  12. oh çok güzel söyledin, ağzına sağlık

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.