26 Ocak 2010 Salı

Vefa

Mehmet, yazının yorumlarda kalmasını istemedim, bloga taşıyorum. Çok teşekkür ederim


Henüz ilkokula başlamadığım günlerde, anneannemin evinin içinde oturduğum penceresinden bakkala şöyle seslenirdim:"Bayram Amca, bi Hürriyet, bi Milliyet!"
O zamanlar bu ikisi girerdi bizim eve. Sonra bir gün hatırlıyorum Abdi İpekçi katledildi. büyük bir olaydı bu diğer katliamlı ve çalkantılı günler içinde. Ve babam Milliyet'i almayı bıraktı Abdi İpekçi'den sonra.

Başka bir gün lisedeyken, bir öğleden sonra eve geldiğimde haberler Çetin Emeç'in katledildiğini duyurdu. Kız kardeşi ile sınıf arkadaşı olan ve kendisini tanıyan annemin dizlerini döverek üzüntüsünü haykırdığını hatırlıyorum.

Sonra Uğur Mumcu gitti. Bahriye Üçok. Muammer Aksoy. Ahmet Taner Kışlalı.

Yerleri dolduruldu mu hiç sanmam.

Bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük vatanseveri bile hayatından vaz geçerek dünyanın o zamanki süpergüçlerinden Türkiye'yi bir Irak olmaktan kurtardı, az gelişmişlikte bir Afganistan olmamamız için her şeyin temellerini attı dünya standartlarına entegre etti de ne oldu. Ona teşekkürümüz her türlü iftira çamur ve nefret bugün.

Oysa Fener'in Cimboma kaç attığı önemlidir bu diyarda. Behlülün Bihtere kaç gol attığı.Deniz'in Hüsnü'nün klarnetini şenlendirmesi. Bu kadarı bize yeter de artar. Daha fazlası vicdan ister, sorumluluk getirir, adamın rahatını kaçırır. Ne gerek var, rahat mı battı.

Cehalet ve bencillik mutluluk için kafi olunca senin milli kahramanın Ağca olur. Çıkar için her şeyi yapıp geceleri rahat uyursan başbakanın da Özal olur,Tansu olur,Tayyip olur. Her şey babalar gibi özelleşmekle meşgulken o dev şirketleri korumakla yükümlü ülkeleri AB dümenine içişlerini yönetir yasalarını düzenler. Topraklarında faaliyet gösteren teröristle savaşamazsın çünkü senin var olmayan dışilerini yöneten ABD izin vermez, kendi ekonomini kendin yönetemezsin eskiden Duyuni Umimiyenin yaptığını bugün IMF yapar. Eh 90 sene öncesinden çok da farklı değil. Amma 90 sene önce senin kazandığın savaşların devri kapandı artık, sen hala öyle zannetmeye devam ededur, devir savaşların ekonomik politikalarla kazanıldığı, sömürgelerin çokuluslu şirketlerce gerçekleştirildiği başka bir çağa gelmiştir. Sense hala sanırsın bağımsız bir ülke yaşadığını. Bunları söylersen hedef gösterilir hapse tıkılırsın, kanserden ölmen hızlansın diye elden gelen yapılır. 


O yüzden sus ve dalgana bak. Bu mümbit diyarda ormanlar, dağlar, göller bile dolara çevrilebilirken daha ne istiyosun, hem sen de alıcan payını, hem de öyle kömür falan değil artık. Çamaşır makinesi kapına kadar gelecek. Zaten Vefa dediğin de boza markası diil mi? Sen boşver boyunu aşan işleri de bak bakalım Eda nerde güneşlenmiş bu hafta.
Ya da hala mı konuşuyosun, ee o zaman artık arabanada mı vurulursun, gelen zarf mı açınca patlar ya da kontağı çevirince sen mi patlarsın onu da sen düşün.



MEHMET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.