18 Aralık 2010 Cumartesi

Gel de sevme şu şehri

İstanbul'un en güzel tarafı, Aralık ayının ortasında, pırıl pırıl güneşli, serin esintili bir Cumartesi yaşatabilmesi:) Geçen hafta az kalsın çatı uçacaktı, donma tehlikesi geçirdik; bu hafta güneş gözlüklerimizi takıp şıngır mıngır gezmeye gittik:)

Lady Charlotte da diyetisyene başlamaya karar verdiği için beraberce Perihan'a gittik. Ben 500 gramcık vermişim, oofff yaleppim, bu kadar yavaş zayıflanr mı gram gram bilmiyorum? Neyse Perihan yeni liste verdi; ben kem küm "ee yılbaşı da geldi işte meh meh" yapınca "yılbaşı gecesi izinlisin" demez mi? OLEEYYYYY gelsin çerezler, cipsler, pislik şeyler,  ne kadar mutluyummm. Haa bir de dedi ki; bitki çaylarımı içmediğim için ödem olmuş, aslında daha çok zayıflamış olabilirmişim. Hüüü, sevmiyorum bitki çayını sevmiyorum işte. Bak demin yapmıştım, unuttum gitti, buraya bitki çayı yazınca aklıma geldi,  hey gidi:)))

Sonra Charlotte ile şööyle bir Nişantaşı'na uzandık. Taksim'e git git bıktığımız için değişiklik olsun istedik. Aaaa annem Nişantaşı'na boydan boya kırmızı halı sermişler, caddeye yani, arabaların geçtiği sokağa :)))) Nedir bu halının olayı, oradaki mantık bizi aştı:)

Yemek için Kırıntı'ya gittik ama nedense Kırıntı bugün bize pek karanlık, pek basık, pek neşesiz geldi. 10 yıldır aynı masalar, anı dekor, aynı koltuklar...Artık bir değişiklik zamanı çoktan gelmedi mi? Biraz canlanması, temizlenmesi lazım Kırıntı'nın. Ayrıca diyet kola karbonatlı yapma diyet kolaydı, kutu kola değildi yani:) Fajitayı da dişimiz kesmedi, ay ne olmuş bu Kırıntı'ya kıııız? .))

Yemekten sonra çıkıp mağazaları dolaştık, akşam havası rüzgarlıydı ama atkı, bere gerektirmiyordu. Zara'yı ve Paşabahçe'yi gezdik. Paşabahçe'de harika şeyler vardı herzamanki gibi, hele o Osmanlı koleksiyonu mu nedir, ne şahane parçalar öyle? Bayldık. Remzi Kitapevi'ne girdik, vapurlu bir kitap ayracı aldım, çok güzel değil mi?


Sonra Pull & Bear mağazasına geçtik ve içeri girer girmez aynı kıyafet ilgimizi çekti, işte şöyle penye kısa etekli bir elbise. Hani taytın ya da kalın çorapların üzerine giyebileceğin türden. Ben deneyince pek olmadı gibi geldi, böyle Fatmagül fistanı mı oldu ne derken Lady Charlotte hoş ve tam hippi gibi göründüğümü söyledi yaşasınnnn. Ona da elbisesi gayet güzel yakışınca birörnek alıp giyinmeye karar verdik dostlar:)

Alışveriş yapıp paraları yiyerek rahatladıktan sonra da metroya binip evlere dağıldık.Haftaya da belki İstinye Park'a gider Hımhım'ı gezeriz kim bilir?

Şimdi Ateşle Oynayan Kız'ı bitireceğim, biraz elime yapıştı, ilk kitaptan daha uzun, bitmek bilmedi:)


xo xo

16 yorum:

  1. Bişi sorcam, Perihan yeşil çay veriyor mu diyetinde? Ben günde 2 fincan içiyorum, sanki ödem, şişlik gidiyor gibi?

    YanıtlaSil
  2. Aaaa benim ayracımdan, ben bunun galata kulesi ve bir de istanbul kıyı şeridini gösterenini aldım.

    Burada da görünce mutlandım birden:))
    Yılbaşı gecesi izinli olmana ayrıca sevindim, hem metabolizma şaşırmış olur, daha çok yakar arada lazım öyle kaçamaklar:)

    YanıtlaSil
  3. aaa bizde ordaydık bugün sanatsever sevdiceğimle romeo ve juliete gittik ordan nişantaşını turladık kırmızı halıdan yürüdük =)))) çoo0o0k güzel olmuş ama özellikle hava kararınca daha güzel oluyor..

    YanıtlaSil
  4. Ennecim evet yeşil çay, bitki çayı bunları en az günde iki kere veriyor. ödemi atmaya yarıyormuşlar.

    Aslıcım, ben de onları beğendim, kararsız kalınca İstanbulumuzun en bi siimgesi diye vapuru aldım:)
    Ah yılbaşı gecesi için çok heyecanlıyım, çerez yemeyi o kadar özledim ki!

    Sewal kuşummm, eee ne işe yarıyo o kırmızı halı yıvrim? kendimizi daha hoşafanj artist hissetmemize mi yarıyor ? :)))

    YanıtlaSil
  5. Ayy! hep sevdiğim yerlerde dolanılmış bugün. Kırıntı hariç :)
    Paşabahçe mağazısını gezmeyi, orada vakit geçirmeyi ve illaki bir kupa veya kadehle oradan ayrılmayı çok seviyorum :) Mümkünse bir dahaki hayatımda Paşabahçenin kedisi olmak istiyorum. Kıvrılıp yatardım paspasın üstünde :D
    Fakat hep içimde korku olur. Bir sakarlık yapıp her bir şeyi devirecekmişim gibi gelir :) Allah muhafaza öyle bir şey olsa batarım valla :) Ege'nin üniversitesi parası Paşabahçeye gömülür :)

    Bitki çayı derken hazır çaylar mı? Ben hiç sevmiyorum ama evde kendi cadı işi karışımlarım var kışın içerim, güzel olur.
    Güzel pazarlar şimdiden , öptüm.

    YanıtlaSil
  6. Ruhdağım, bitki çayları rezene, mezene senin karışımların da olur; biz beceriksizler için de doğadan form filan gibi şeyler de olur, ama illa içecekmişiz:)

    Paşabahçe kedisi demişken, herşeye bi kedi resmi, karikatürü çakmışlar; fincanlar, tabaklar, kupalar derken hepsini almak istiyorsun pek fena. O etrafı devirme korkusu bende de var valla, özellikle sakar olduğum için şöyle çantamı filan tuta tuta dolanıyorum mağazada:)))

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. yılbaşında o cadde trafiğe kapatılıcakmış, masaları kaldırımlara çıkartıp yılbaşını dışarda kutlayacaklarmış cnm ben öyle biliyorum yada :)))))))))

    YanıtlaSil
  9. remziye girip sadece kitap ayracıyla ayrıldığın için tebrik ediyorum :):)
    sallama bitki çayları da işe yarıyomuymuş gerçekten?
    dandik lipton papatyalar fln? illa yeşil çay mı olcak. Onun tadı limonlu cif gibi.Hatta biz küçükken toz vim varı aynın onun gibi [evet tadına bakmıştım :)]
    siyah çay bitkiden sayılmıyo muu:(
    elbiseni güle güle giy cnm :)

    YanıtlaSil
  10. ya senin bu yazılarını çok seviyorum! hani böyle o gün neler yaptıklarını anlatıyorsun ya ben yaşamış gibi oluyorum resmen!
    Ayrıca ne güzel bir kitap ayracıııııııııııııııı

    YanıtlaSil
  11. Sewal : aaa süpermmiş ama bari son gün serselermiş, leş olur halı yılbaşına kadar. bu arada vakko'nun süslemesi ne güzel olmuş di mi?

    Euphoric : sorma şekerim, ben de kendimi tebrik ettim ahahaah. ama artık ayıp günah, idefix'den sanal kitap fuarı kitaplarımı da aldım yeter artık:)

    valla çaylar işe yarıyormuş, doktor mutlaka içmemi istiyor. yeşil çay, bitki çayı, doğadan form, hepsi olur. siyah çay sayılmıyor ahahaha
    vim'in tadına mı baktınnnn?????

    Miacım teşekkür ederim, herşeyi yazıp paylaşmayı seviyorum. sen de geri döndün başladın yazılara oleyy:))

    YanıtlaSil
  12. eneee dün ben de ordaydım ki :) kırmızı halının fotoğraflarını falan çektim onları yükliycektim şimdi :) pull and bear'da karşılaşma olasılığımız nedir acaba :) ben saat 5 gibi tam da mağazanın içindeydim çünkü :)ordan da hemen yandaki stradivarius ve codentry'e uğradım bi de karşı kaldırımdaki accesorize'a :)

    YanıtlaSil
  13. insanlara tanıtım yapmak için erkenden sermişler sanırsam son gun kimsenin haberi olmaz ama dediğin doğru kirlenemk ne kelime halılar toplanmaya başlamış arabalar geçtikçe...
    çok güzeldi herşey bende LV vitrinini pek beğendimmmm :))) yılbasından bi önceki gun gidip gezmeli oraları bence (:

    YanıtlaSil
  14. Unicorn : yaa çok yaklaşmışız:)) sanırsam biz senden 1 saat sonra gelmişiz mağazaya:))

    Sewal : tabii tabii gidelim üçer beşer çanta alırız kııız lui fittondan ahahah

    YanıtlaSil
  15. Judy selam,

    Şu yeşil çay işe yarıyor ama;
    1 Her bardak yeşil çay için iki bardak ılık su içeceksin.
    (Zati bu yüzden kenef yolunda bayaa spor yapıyorsun)
    2 Turşu ve tuzlu fıstık gibi nefis gıdalar vucudu su tutmaya zorlar,
    kaç!
    3 Bir de günde 10-15 dak terleyebilecek aktivite yapman lazım ki yeşil çayın söktürücü etkileri tüm vucut genelinde tetiklensin. İpucu; günde 5 dak.
    sopa çevir sırtında.
    Bunu bir ay yapan bir müşterimiz var, görünce kalakaldım.

    Lipton yaseminli yeşil çaya 1-2 damla limon damlatırsan işe yarayabilir..:) Yerse:)

    Beni sorarsan sabahları yeşil çay diyeti, akşamları bira-leblebi-eski kaşar diyetine devam:) yemişim ödemini, bu ne be!!!

    YanıtlaSil
  16. yaaa yeşil çayın üzerine ılık su içemem öyk. tuzlu fıstık filan nerede zaten, rüyamda bile görmüyor kendisini. hergün yemekten sonra kurtuluş mahallesinde yürüyüş yapıyorum o aktiviteden sayılmaz mı? ama göbeğim olduğu için zopa iyi gelebilir aslında.limon da hiç sevmem. yılbaşı gelse de ne bulursam yesem:)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.